Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsidé och värdegrund


Vi vill genom vår förening skapa ett större intresse för basket som idrott.  Verksamheten riktar sig till alla basketintresserade, främst i Falun med omnejd. Vi ska erbjuda nivåanpassad och kvalificerad basketträning till barn, ungdomar och vuxna. Vi vill på alla nivåer bedriva vår idrott så att den utvecklar människor positivt såväl fysisk och psykiskt som socialt.

Genom att bjuda in och ta emot föräldrar som visar intresse för föreningen önskar vi skapa ett föräldraengagemang och uppmuntrar till deltagande på barnens träning. Med hjälp utav SISU idrottsutbildningar och Svenska basketbollförbundet vill vi erbjuda föreningens medlemmar möjlighet till kompetensutveckling och tränarutbildningar. Detta för att ha kvalificerade och kunniga ledare.

 

Värdegrund

Vi verkar för att principen om alla människors lika värde och respekt för individen ska genomsyra all vår verksamhet.  När det kommer till värderingar och attityder i vår förening vill vi alltid vara stolta och satsar därför i detta fall alltid på ”GUULD”.

Vad står GUULD för?


G-gemenskap –
Hos oss är alla välkomna och ska känna sig välkomna. VI är ett lag och vi stöttar och tar hand om varandra.

U- utveckling - VI yrkar för att alla ska utvecklas, både som person och spelare/tränare, utefter sin förmåga och i sin takt

U- uppmuntran – Vi uppmuntrar alltid varandra till att våga, vilja och göra. VI ger varandra positiv energi och beröm.

L – ledarskap – Vi tror på ett engagerat ledarskap där ledarna föregår med gott föredöme, är utbildade, motiverande och skapar trygghet.

D- delaktighet – Tillsammans sätter vi ramarna för vår verksamhet och bjuder in medlemmar att få vara med att påverka såväl träningar som föreningsaktiviteter. Vi tar ansvar tillsammans.

Uppdaterad: 23 MAJ 2013 21:01 Skribent: Emelie Smith

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

                                 Veho Bil

                                 Länsförsäkring

webb_umforening_bla_genomskinlig

Vi är certifierade som en utmärkt förening. Läs mer om vad det innebär här.


Ta gärna del av
Falu baskets policy.

Postadress:
Falu Basket - Basket
Erik Toolanen, Stångtjärnsvägen 146
79174 Falun

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info